Zelný chlebíček

Recept na úžasný slaný chlebíček, který si zamilujete!


5.02x
30 min

Postup přípravy

Máslem vymažeme formu na chlebíček a dáme rozehřát troubu na 175 °C.

V misce si metličkou rozšleháme vajíčka, přidáme i mléko, olej, mouku se sušeným droždím (pro jistotu přidáme pár zrnek cukru), nakrájený sýr, kysané zelí (lze vynechat), opečenou slaninu na kostky (lze vyměnit za uzené maso či šunku) a bylinkové koření.

Vše dobře promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C, až je povrch dozlatova.

Zelný chlebíček lze i různě upravovat, k sýru můžeme přidat například rajčata, olivy, zelené bylinky atd.

Slaný zelný chlebíček podáváme nakrájený na plátky, hodí se na svačinu nebo jako příloha k salátu či polévce.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelný chlebíček

Zpět na recept