Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.
Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.
Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?
Ideální čas na sbírání šípků je od konce září do zhruba poloviny října. Zásadním ukazatelem správné doby sklizně je však vzhled a stav samotných plodů. Při sběru sbíráme jen tvrdé a lesklé plody jasně červené barvy.
Číst víceKdyž chceme jablka použít na pečení nebo vaření, můžeme je zblanšírovat, zabráníme tak jejich zhnědnutí. Jablka stačí nakrájet na kousky, vhoďíme je asi na 3 - 4 minuty do vařící vody a potom je ihned přendáme do vody ledové.
Číst víceV sychravém počasí a chladných ránech si tělo žádá úplně jiné pokrmy než tomu bylo před pár týdny, protože ke svému fungování potřebuje mnohem více energie. Připravili jsme si pro vás 7 receptů, které zasytí, zahřejí a s podzimem si krásně hrají do karet.
"Tvoje duše je nezlomná," má kameramanka Radka Filipská vytetováno na předloktí. Tohle motto se prolíná celou její filmařskou kariérou.
Druhů hub je jen v Čechách takové množství, že je toto téma snad nevyčerpatelné, a proto se k houbám znovu vracíme. Přinášíme také pár receptů, které stojí za vyzkoušení.
19.09.2023
ČÍST VÍCEKvětákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.
19.09.2023
ČÍST VÍCEGeniálně jednoduché recepty, na které my Češi nedáme dopustit! Pokud si smažené pokrmy nedopřáváme denně, nemusíme si je až tak odpírat. Smažený řízek, sýr, květák, ale i zelenina, která díky smažení a obalování v dobře vyladěném těstíčku získá na chuti. 10 skvělých a zároveň snadných receptů, které si najdou místo ve vaší kuchařce.
18.09.2023
ČÍST VÍCEChcete mlsat zdravě? Potom určitě vyzkoušejte recept na náš ořechový koláč! Je bez lepku a zbytečného cukru. Navíc je celá příprava nenáročná na čas.
18.09.2023
ČÍST VÍCEDnes se krok za krokem naučíme lívance z jablíček, které zvládne úplně každý. Oproti klasickým lívancům jsou jemnější, nadýchanější a díky skořici krásně voní.
17.09.2023
ČÍST VÍCEStudené i teplé večeře bez dlouhých příprav ocení každý. Máme pro vás tipy na večeře od pondělí do neděle, které uspokojí celou rodinu.
17.09.2023
ČÍST VÍCEKlasickou dýňovou polévku nejspíš znáte, zkuste si ji ale zjemnit jablkem a prohřát zázvorem. Hotová bude za pár minut a postup hravě zvládnou i ti, kteří s vařením teprve začínají.
15.09.2023
ČÍST VÍCEJablečné kroužky se skořicí jsou dokonalým spojením sladkosti a kořeněného aroma skořice. Ideální recept na rychlý dezert nebo lahodnou svačinku pro celou rodinu.
14.09.2023
ČÍST VÍCEJe tady půlka září, sychravější počasí a s tím i potřeba dopřát tělu syté pokrmy, které nám dodají vitamíny a hlavně nás zahřejí. K tomu nám skvěle poslouží právě dýně, ať už máslová, muškátová, špagetová a samozřejmě oblíbená Hokkaido. Pojďme si z dýně připravit snídani, oběd i rychlou večeři.
14.09.2023
ČÍST VÍCEMuffiny podle tohoto receptu jsou pěkně nadýchané, jemné a vůbec ne suché. Navíc k jejich přípravě ani nepotřebujeme váhu. Jednoduše - stojí za vyzkoušení.
13.09.2023
ČÍST VÍCERecept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché. Navíc využijete nasbírané hříbky.
13.09.2023
ČÍST VÍCEBrambory, jak klasická a levná surovina, ale s tolika možnými úpravami. Samozřejmě je možné brambory jednoduše uvařit a podávat, ale existují mnohem nápaditější úpravy této po celém světě oblíbené zeleniny. Zkoušeli jste brambory naplnit a usmažit? Slyšeli jste o bramborovém závinu naslano? Máte rádi opékanou bramborovou kaši? Pokud vám tyto recepty nic neříkají, pojďme se na ně společně podívat.
12.09.2023
ČÍST VÍCETatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.
12.09.2023
ČÍST VÍCENejvíce zdraví prospěšných látek se nachází ve slupce a pod slupkou, proto hrušky ideálně konzumujeme neloupané, čerstvé a bez další úpravy. Z hrušek však připravujeme i výborná povidla, marmelády i džemy, zavařujeme je, pečeme z nich koláče a štrúdly, jsou chutné i v kombinaci s masem. Tady jsou ty nejlepší hruškové recepty!
12.09.2023
ČÍST VÍCEPrázdniny jsou definitivně za námi a školní rok začal se vším, co to obnáší. Pro nutnou energii, kterou by si děti měly ve škole udržet co nejdéle, stejně jako my v zaměstnání, přijdou vhod vydatné svačiny a výživné snacky. Ty nám pomohou udržet si produktivitu a stabilní hladinu cukru v krvi. Máme pro vás pár tipů.
11.09.2023
ČÍST VÍCEKřehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.
10.09.2023
ČÍST VÍCELéto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
10.09.2023
ČÍST VÍCEKlasická houbová smaženice je tím nejlepším a zároveň nejjednodušším, co si lze z čerstvě nasbíraných hříbků a jiných hub připravit. A ta vůně během přípravy! Dnes si smaženici s vejci připravíme krok za krokem.
09.09.2023
ČÍST VÍCEOstružiny jsou teď v kurzu a v tomto koláči v kombinaci s vanilkovým krémem a fit drobenkou jsou dokonalé. Krok za krokem vám ukážeme, jak na to.
08.09.2023
ČÍST VÍCEČatní (chutney) je chuťově velmi výrazná omáčka pocházející z indické kuchyně, podává se k masu i zelenině. Základem je vždy ovoce a spousta koření. Tentokrát si ji připravíme ze švestek, jablek, pomerančové šťávy, skořice, chilli a zázvoru.
08.09.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena