Recept na domácí Baileys krok za krokem

Recept na domácí Baileys krok za krokem

Recept na výborný krémový nápoj připomínající Baileys. Domácí likér v ozdobné lahvi a s ručně psanou etiketou může být originálním dárkem nejen na sv. Valentýna.

341852×

Recept na domácí Baileys krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na domácí Baileys budeme potřebovat 2 slazená kondenzovaná mléka (Salko), 500 ml rumu, 1 kelímek smetany ke šlehání, 500 ml mléka, 1 karamelový pudinkový prášek a 1 balíček vanilkového cukru. 

2) Plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zcela zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a od doby varu vaříme na mírném ohni cca 2 - 2,5 hodiny. 

Salko nám takto zkaramelizuje. Horké plechovky necháme zcela vychladnout (nejlépe přes noc). 

3) Mléko vlijeme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr a ohřejeme. 

4) Do hrnečku odebereme asi 1/2 dl mléka, vsypeme karamelový pudinkový prášek a dobře rozmícháme. Směs vlijeme do rozehřátého mléka a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. 

Uvařený pudink necháme vychladnout, opět často mícháme, aby se nám na pudinku nevytvořil škraloup.

5) Zkaramelizované Salko dáme do mísy, přidáme smetanu pokojové teploty a vychladlý pudink. 

6) Směs dobře promícháme a nakonec vlijeme rum. Nyní můžeme domácí Baileys prošlehat, abychom získali hladkou a jemnou konzistenci likéru. 

7) Hotové domácí Baileys plníme do lahví a podáváme dobře vychlazené, ideálně s ledem. 

Domácí Baileys a finanční náročnost

Za dvě plechovky Salka si započítáme 70 Kč, za rum cca 100 Kč, za ostatní suroviny 30 Kč. Zhruba 2 l domácího Baileys nás tak vyjde na 200 Kč. 



Další recepty na likéry najdete zde 

Za zkoušku stojí i tyto luxusní Bounty tyčinky 

user-icon

autor Michy