Moje domácí Baileys

Recept na výborný krémový nápoj připomínající Baileys. Domácí likér v ozdobné lahvi a s ručně psanou etiketou může být originálním dárkem.


4.526x
5×

Postup přípravy

Plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zcela zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a od doby varu vaříme na mírném ohni cca 2 - 2,5 hodiny. Salko nám takto zkaramelizuje. Horké plechovky necháme zcela vychladnout (nejlépe přes noc). Mléko vlijeme do hrnce, přisypeme vanilkový cukr a ohřejeme. Do hrnečku odebereme asi 1/2 dl mléka, vsypeme karamelový pudinkový prášek a dobře rozmícháme. Směs vlijeme do rozehřátého mléka a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Uvařený pudink necháme vychladnout, opět často mícháme, aby se nám na pudinku nevytvořil škraloup. Zkaramelizované Salko dáme do mísy, přidáme smetanu pokojové teploty a vychladlý pudink. Směs dobře promícháme a nakonec vlijeme rum. Nyní můžeme domácí Baileys prošlehat, abychom získali hladkou a jemnou konzistenci likéru. Hotové domácí Baileys plníme do lahví a podáváme dobře vychlazené, ideálně s ledem.


Recepty s vaječným likérem


Zapomeňte na kupované likéry: Naučíme vás domácí vaječný, kaštanový i kakaový


Jejich příprava není nijak náročná na čas ani na suroviny, chutí však předčí řadu kupovaných likérů. A k vánočním svátkům patří stejně jako cukroví, bramborový salát a smažený kapr. 6 receptů, které musíte vyzkoušet!


Zapomeňte


Recept na jemný vaječný likér krok za krokem


Vyzkoušejte recept na silný, přitom velmi jemný domácí vaječný likér. Hotový je za chvilku a je rozhodně lepší než ten kupovaný. FOTORECEPT krok za krokem.


Recept

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moje domácí Baileys

Zpět na recept