Kokosovo-karamelový likér

Výborný likér s chutí kokosu, který chutná i dětem, bez rumu samozřejmě.


4.714x
0

Postup přípravy

Salka dáme uzavřená vařit minimálně na 2 hodiny do hrnce s vodou a necháme je vychladit. Po celou dobu vaření musí být salko pod vodou. Průběžně je otáčíme. Kokos nasucho opražíme na pánvi. Pozor, ať nezhnědne, byl by hořký. Do mísy nalijeme neslazená mléka a promícháme s vychladlým opraženým kokosem. Necháme přes noc uležet v lednici. Druhý den kokos scedíme, přidáme zkaramelizované salko, vanilkový cukr, mléko a rozmixujeme. Na závěr přidáme rum. Jestli chceme dávat likér i dětem, před přidáním rumu trochu odlijeme a rumem nebo rumovou trestí jen ovoníme. Kokosovo-karamelový likér uchováváme v chladu. Vyluhovaný opražený kokos nevyhazujeme, ale použijeme třeba do buchet.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kokosovo-karamelový likér

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena