Recept na lahodný a jemný vaječný likér pro pravou atmosféru a chuť Vánoc.
směs | |
---|---|
4 ks | žloutky |
25 g | cukr krupice |
250 ml | mléko |
250 ml | smetana ke šlehání (33%) |
1 konzerva | salko |
1 ks | vanilkový lusk |
300 ml | rum |
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mléko, smetanu, Salko a pár zrnek z vanilkového lusku. Směs za stálého míchání a prošlehávání metličkou přivedeme k varu. Po nějaké době začne směs houstnout. Ještě chvíli mícháme a necháme probublávat, poté odstavíme hrnec z plotny a necháme do vychladnutí stát. Po vychladnutí nalijeme do směsi rum a dobře promícháme.
Hotový vaječný likér lijeme do připravených, čistých a suchých lahví, dobře uzavřeme a skladujeme na chladném místě. Skvělé i jako dárek. :-)
Domácí vánoční likéry a jedlé dárky – nezapomeňte na ně ani letos!
Domácí likéry si podle všeho získávají stále větší oblibu a dá se říct, že už jaksi patří k našim vánočním tradicím, stejně jako třeba pečení cukroví nebo výroba domácích vánočních dekorací. Po domácku vyrobené likéry s chutí a vůní Vánoc jsou navíc samy o sobě skvělým dárkem. Zkuste i vy letos potěšit své blízké lahvinkou tohoto lahodného sladkého moku vyrobeného s láskou!
Recept na jemný vaječný likér krok za krokem
Vyzkoušejte recept na silný, přitom velmi jemný domácí vaječný likér. Hotový je za chvilku a je rozhodně lepší než ten kupovaný. FOTORECEPT krok za krokem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena