Vánoční vaječný likér

Vaječný likér snad známe všichni. Všichni si ho všelijak upravujeme. Tenhle recept mám od mé dobré kamarádky a každým rokem ho "povinně" dělávám mým kolegyním, protože jim hodně chutná.


4.6504x
30 min
39×

Postup přípravy

Žloutky dáme do šlehače spolu s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem. Šleháme asi 10 minut. Na chvíli vypneme a pak znovu šleháme 10 minut. Po vyšlehání přidáme salko a šleháme dál. Čím déle šleháme, tím je vaječný likér lahodnější. Po vyšlehání žloutků s cukrem a salkem, vléváme po troškách rum. Šleháme asi 7 minut. Vánoční vaječný likér uložíme na chladné místo a podle příležitosti podáváme. Foto: Shutterstock.com


Vaječným likérem lze plnit třeba i vosí hnízda - zkuste je třeba podle tohoto receptu - Vánoční vosí hnízda plněná vaječným koňakem 


Zapomeňte na kupované likéry: Naučíme vás domácí vaječný, kaštanový i kakaový


Jejich příprava není nijak náročná na čas ani na suroviny, chutí však předčí řadu kupovaných likérů. A k vánočním svátkům patří stejně jako cukroví, bramborový salát a smažený kapr. 6 receptů, které musíte vyzkoušet!


Zapomeňte

user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vánoční vaječný likér

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty