Banánový likér

Recept na likér vhodný pro každou příležitost - pro tu vánoční i silvestrovskou.


4.563x
25 min
1×

Postup přípravy

Pudinkové prášky vybereme podle vlastní chuti. Můžeme použít banánový, citronový i smetanový. Prášky rozmícháme s cukrem metličkou ve vodě, aby se při vaření nevytvořily hrudky. Minimální množství vody je 1 litr na 4 pudinky.
Pokud dáváme přednost řidším likérům, vaříme prášky asi v 1,5 l vody.
Směs za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstavíme.

K uvařenému pudinku přilijeme kondenzované salko, mléko tatra a rum. Směs přelijeme po částech do mixéru a mixujeme asi 2 minuty dohladka.

Hotový likér přelijeme do lahví a uložíme do chladničky. Vyrobíme si tak asi 4 půllitrové lahve.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Banánový likér

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty