Vaření.czReceptyZdravý banánový chlebíček

Zdravý banánový chlebíček

Co s přezrálými banány? Není nic lepšího než z nich připravit a upéct banánový chlebíček, který není nijak náročný na přípravu.


0.00x
90 min

Ingredience

4 kszralý banán
1 špetkasůl
2 hrnkycelozrnná špaldová mouka
1.5 lžičkyprášek do pečiva
1.5 lžičkyjedlá soda
0.8 hrnkustrouhané jablko
0.5 hrnkumáslo (tuk)
0.4 hrnkujavorový sirup

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 180°C, chlebovou či jinou podobně velkou formu vymažeme olejem a vysypeme , případně vyložíme pečícím papírem.

V míse smícháme veškeré suché ingredience, v druhé míse rozmixujeme ty tekuté a mokré ingredience, do kterých pomalu přisypáváme suchou směs. Banány použijeme opravdu zralé. 

Hotové těsto na banánový chlebíček dáme do formy a pečeme 1 hodinu, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí. V případě potřeby dopékáme o něco déle, záleží na tom, jak nám peče trouba. 

Zdravý banánový chlebíček necháme zcela vychladnout, poté nakrájíme a podáváme jako zdravou snídani či svačinku.

Zdravé pečení – proč se ho nebát a jak začít?

Dolehl na vás začátek nového roku se vší tíhou právě uplynulých Vánoc, které jste si, pokud jde o jídlo, užili naplno a bez odpírání? Nebo prostě jen máte rádi sladké, ale už nějakou dobu je to na vás vidět, a to je to, co vás trápí?

Zdravé

Jak zužitkovat zralé banány? Banánový chlebíček s arašídovým máslem je skvělou volbou

Vynikající a zdravý moučník, ve kterém můžete zužitkovat hodně zralé banány.

Jak

 

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zdravý banánový chlebíček

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena