Banánový chléb s ořechy

Rychlý praktický a trvanlivý moučník. Konzistencí něco mezi chlebem a bábovkou se sladkou příchutí. Převzal jsem a upravil za delšího pobytu v Memphis TN.


4.69x
75 min

Ingredience

1 lžícemáslo na vymazání
1 lžícestrouhanka na vysypání

těsto

250 gcukr
1 špetkasůl
2 ksvejce
200 gmáslo
200 mlmléko
100 grozinky
6 ksbanán
0.5 lžičkymletá skořice
300 gpolohrubá mouka
2 lžičkyjedlá soda
100 gpekanové ořechy

Postup přípravy

Banány, cukr a tuk a prášek do pečiva či jedlou sodu rozmačkáme a rozmícháme. Přidáme pekanové či vlašské ořechy nadrobno nasekané, nebo nahrubo mleté, možno i pár hrozinek. Do řádně promíchané směsi vlijeme mléko přidáme špetku soli a špetku skořice, dvě celá vejce a opět promícháme. Hotové těsto je tužší konzistence než na klasickou bábovku.

Těsto dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy na bábovku, srnčího hřbetu, na hluboký plech, či pekáč. Pečeme v předehřáté troubě na 170 až 190 °C asi 70 minut. Hotové poznáme tak, že nelepí na vpíchnuté špejli. Nebojte se experimentovat a ubrat či přidat jednotlivé části receptu podle chuti a potřebného množství.

Díky použitým banánům, které mohou být již pomačkané a na slupce hnědé, vydrží tento ve Spojených státech nazývaný banánový chléb i týden a zůstává vláčný. Mexické a černošské děti vítali tento moučník potřený marmeládou, džemem, nebo sladkým burákovým máslem.
user-icon

autor Yanek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Banánový chléb s ořechy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Americká