Vaření.czReceptyVeganský banánový chlebíček s čokoládou

Veganský banánový chlebíček s čokoládou

Zralé banány nevyhazujte. Zkuste si z nich upéct tento vynikající veganský banánový chlebíček s čokoládou.


0.00x
90 min

Ingredience

4 ksbanán
2 hrnkypolohrubá mouka
0.3 hrnkutřtinový cukr
0.3 hrnkuolej
1 balíčekvanilkový cukr
0.5 hrnkurostlinné mléko
1 lžičkajablečný ocet
1 balíčekkypřící prášek do pečiva bez fosfátů
1 baleníčokoláda 70%

Postup přípravy

Na banánový chlebíček budeme potřebovat 4 opravdu vyzrálé banány. Tři banány použijeme do těsta a jeden nahoru na těsto na ozdobu.

Banány vidličkou rozmačkáme na kaši, přidáme k nim cukr, vanilkový cukr, olej, mléko a lžíci jablečného octa. Promícháme a následně přidáme mouku, kypřící prášek a nasekanou čokoládu. Těsto přelijeme do pečícím papírem vyložené formy. Navrch těsta nakrájíme zbylý banán a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C. Pečeme zhruba hodinu.

Po upečení necháme banánový chlebíček zcela vychladnout a poté můžeme podávat.

Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem

Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.

Tip

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.

Vzpomínka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganský banánový chlebíček s čokoládou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní
Kuchařky
Vegan

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena