Zralé banány nevyhazujte. Zkuste si z nich upéct tento vynikající veganský banánový chlebíček s čokoládou.
4 ks | banán |
2 hrnky | polohrubá mouka |
0.3 hrnku | třtinový cukr |
0.3 hrnku | olej |
1 balíček | vanilkový cukr |
0.5 hrnku | rostlinné mléko |
1 lžička | jablečný ocet |
1 balíček | kypřící prášek bez fosfátů |
1 balení | čokoláda 70% |
Na banánový chlebíček budeme potřebovat 4 opravdu vyzrálé banány. Tři banány použijeme do těsta a jeden nahoru na těsto na ozdobu.
Banány vidličkou rozmačkáme na kaši, přidáme k nim cukr, vanilkový cukr, olej, mléko a lžíci jablečného octa. Promícháme a následně přidáme mouku, kypřící prášek a nasekanou čokoládu. Těsto přelijeme do pečícím papírem vyložené formy. Navrch těsta nakrájíme zbylý banán a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C. Pečeme zhruba hodinu.
Po upečení necháme banánový chlebíček zcela vychladnout a poté můžeme podávat.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena