směs | ||
---|---|---|
500 ml | vaječný koňak | |
250 ml | whisky | |
200 ml | mléko | |
na ozdobu | ||
250 ml | šlehačka | |
1 lžíce | mletá skořice |
V hrnci svaříme vaječný koňak a whisky, vmícháme horké mléko, ještě chvíli povaříme, odstavíme a ihned rozléváme do připravených silnostěnných sklenic.
Bombardino ozdobíme šlehačkou, kterou posypeme skořicí nebo kakaem. Bombardino je lahodný italský nápoj, skvělý pro dlouhé zimní večery, známý především jako zahřívací drink na lyžařských sjezdovkách. Nyní si ho však můžete jednoduše připravit i doma.
Voňavé nápoje pro zahřátí: Zkuste jablečný punč, grog i kokosovou kávu
Začaly zimní radovánky a milovníci sněhu a zimních sportů vyráží na hory. Po dlouhých hodinách strávených na sjezdovkách nebo na běžeckých tratích člověk promrzne a tak nejjednodušší a nejúčinnější způsob jak zahřát prokřehlé tělo je teplý nápoj s kapkou alkoholu nebo bez. Přinášíme vám několik zajímavých receptů, jak se zahřát teplým nápojem. Mezi nejčastěji podávané horké nápoje patří samozřejmě svařené víno a grog. Základem těch nejlepších voňavých drinků je dobré víno, silný rum a hlavně různé druhy koření, které připravovaným nápojům dodá chuť a nezapomenutelné aroma.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena