Výborný vaječný koňak

Recept na domácí vaječný koňak. Skvěle poslouží jako dárek, pohoštění nebo k přípravě cukroví.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Máme-li doma čerstvé mléko, nejdříve jej převaříme a dáme vychladit. Mezitím i nachystáme 3 čisté 0,5 l skleněné lahve nebo jakékoliv jiné nádoby.

Vanilkový a moučkový cukr nasypeme do mixéru, přidáme žloutky a 30 minut šleháme. Do vyšlehané směsi přidáme kondenzované mléko, vychlazené převařené mléko, rum a ještě chvíli šleháme.

Hotový výborný vaječný koňak rozlijeme do lahví a pečlivě uzavřeme. Uchováváme v lednici a podle chuti pomalu upíjíme. Z této dávky vyrobíme 3 lahve vaječného koňaku.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborný vaječný koňak

Zpět na recept