5 ks | žloutek | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
150 ml | smetana ke šlehání | |
1 plechovka | kondenzované slazené mléko | |
0.4 l | tuzemský rum |
Připravíme si veškeré uvedené suroviny. Žloutky vyklepneme do nádoby, přisypeme vanilkový cukr a šleháme 10 minut do pěny. Pak přilijeme slazené kondenzované mléko a znovu šleháme 10 minut, čím déle šleháme, tím bude likér jemnější a lepší. Nakonec přilijeme smetanu a znovu pár minut prošleháme. Na závěr přichází rum, který přidáváme po částech a stále šleháme. Výborný a jemný vaječný likér přelijeme do skleněné lahve a uchováváme v chladu. Podáváme podle chuti.
Zapomeňte na kupované likéry: Naučíme vás domácí vaječný, kaštanový i kakaový
Jejich příprava není nijak náročná na čas ani na suroviny, chutí však předčí řadu kupovaných likérů. A k vánočním svátkům patří stejně jako cukroví, bramborový salát a smažený kapr. 6 receptů, které musíte vyzkoušet!
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena