Jednoduchá buchta s jablky.
těsto | |
---|---|
35 dkg | cukr krupice |
35 dkg | polohrubá mouka |
35 dkg | strouhaná jablka |
2 ks | prášek do pečiva |
2 lžíce | kakao |
10 lžic | olej |
2 ks | vejce |
125 ml | mléko |
poleva | |
15 dkg | moučkový cukr |
2 lžíce | voda |
2 lžíce | rum |
5 dkg | rozpuštěné máslo |
2 lžíce | kakao |
Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
Kakaovou buchtu pečeme při 160-180 °C 20-30 minut, až se přestane lepit na špejli.
Rumovou polevou potřeme ještě teplou kakaovou buchtu s jablky, aby se hezky vsákla.
Víkendové pečení: Úžasně vláčná jablková bábovka s ořechy
Máte rádi sladké snídaně? Dáváte si rádi ke kávě či čaji něco sladkého? Potom rozhodně vyzkoušejte tento recept na velmi jemnou a vláčnou jablkovou bábovku s mletými ořechy.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
autor Jan Kyselka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.