těsto | ||
---|---|---|
35 dkg | cukr krupice | |
35 dkg | polohrubá mouka | |
35 dkg | nastrouhané jablko | |
2 ks | kypřicí prášek do pečiva | |
2 lžíce | kakao | |
10 lžic | olej | |
2 ks | vejce | |
125 ml | mléko | |
poleva | ||
15 dkg | cukr moučka | |
2 lžíce | voda | |
2 lžíce | rum | |
5 dkg | rozpuštěné máslo | |
2 lžíce | kakao |
Všechny ingredience na těsto smícháme a nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu.
Kakaovou buchtu pečeme při 160-180 °C 20-30 minut, až se přestane lepit na špejli.
Rumovou polevou potřeme ještě teplou kakaovou buchtu s jablky, aby se hezky vsákla.
Víkendové pečení: Úžasně vláčná jablková bábovka s ořechy
Máte rádi sladké snídaně? Dáváte si rádi ke kávě či čaji něco sladkého? Potom rozhodně vyzkoušejte tento recept na velmi jemnou a vláčnou jablkovou bábovku s mletými ořechy.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Autor:Jan Kyselka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena