Recept na klasickou zelňačku, ve které nechybí klobása, uzené maso a mletá paprika. Polévka, která skvěle zahřeje i zasytí. Podle podrobného fotopostupu ji zvládne každý.
Na zelňačku budeme potřebovat 500 g kyselého zelí, 2 - 3 brambory, 1 větší cibuli, 1 pikantní klobásu, kousek uzeného masa, 2 l vody, sůl a koření (celý barevný pepř, bobkový list, mletou sladkou papriku a celý kmín). Na zahuštění budeme potřebovat jíšku připravenou z kousku másla a hladké mouky, případne použijeme jíšku hotovou.
Uvařené brambory scedíme, vývar si ponecháme.
Zelí povaříme 30 minut, až je měkké. Kuličky pepře a bobkový list vyjmeme.
Ale pozor, papriku nesmíme spálit, polévka by byla hořká!
Polévka chutná nejlépe na druhý den, chutě se přes noc příjemně proleží a spojí.
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.