Jak se dělá dobrá zelňačka? Přesně takhle. Podle tohoto rychlého receptu připravíte zelňačku s brambory, kysanou smetanou a bylinkami. Je naprosto fantastická.
Hodnocení
4.5
/ 5 (155x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
9x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 lžička
Vejce1 ks
Ocet1 lžíce
Voda1 l
Libeček1 lžička
Kysaná smetana2 dl
Brambory3 ks
Drcený kmín1 lžíce
Kyselé zelí40 dkg
Postup přípravy
Kysané zelí uvaříme zvlášť, scedíme a pokrájíme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky a uvaříme s drceným kmínem.
K uvařeným bramborám přidáme zelí a zahustíme zakysanou smetanou s rozšlehaným vajíčkem.
Podle chuti do zelňačky s kysanou smetanou přidáme sůl, libeček a pepř, popřípadě přidáme lžíci octa.
Rychlou zelňačku s kysanou smetanou podáváme jen tak nebo přikusujeme čerstvý chléb.