Vaření.czReceptySlovenská kapustnica s klobásou

Slovenská kapustnica s klobásou

Recept na zelňačku od mé maminky z rodného Slovenska.


4.487x
35 min
5×

Ingredience

sůl
1 kscibule
1 lžičkakmín
1 lžícesádlo
voda
250 mlkysaná smetana
1 lžičkahladká mouka
1 lžícesušené houby
30 dkgvepřové maso
1 lžícemletá sladká paprika
50 dkgkysané zelí
15 dkguzená klobása

Postup přípravy

Sušené houby si předem namočíme a překrájíme. Maso očistíme a nakrájíme nadrobno. Střední cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Zelí scedíme a překrájíme, lák nevyléváme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, přidáme kmín a papriku a osmahneme. Pak mírně podlité vodou maso dusíme do poloměkka. Vložíme překrájené zelí, lák ze zelí a vodu, přidáme namočené drobně pokrájené houby. Kdo houby nejí, nemusí je tam dávat. Vaříme tak, aby zelí nebylo úplně rozvařené. Klobásu nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi. Dáme ji do kapustnice. Nakonec přilijeme smetanu smíchanou s moukou a necháme přejít varem. Slovenskou kapustnicu podáváme nejlépe s chlebem.
user-icon

autor 60 Věra


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovenská kapustnica s klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena