- Olejem pokryjeme dno hrnce a necháme ho rozpálit.
- Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do hrnce zesklovatět. Přisypeme 2 vrchovaté lžíce mouky a uděláme jíšku.
- Přidáme mletou papriku a kmín a chvilku orestujeme, až se koření hezky rozvoní.
- Postupně podléváme vodou (můžeme místo ní použít přímo hovězí vývar) a rozmícháváme vzniklou jíšku.
- Oloupané brambory si nakrájíme na malé kostičky a přidáme do hrnce. Taktéž přidáme nakrájenou klobásku. Polévku jemně přisolíme, ale pozor, klobásky bývají slané, takže opatrně.
- Polévku vaříme, dokud brambory nezměknou, cca 20min, podle toho, jak nahrubo jsou nakrájené.
- Když jsou brambory měkké, přidáme do polévky zelí i se šťávou ze zelí, ta polévku dobře ochutí.
- Pokud máme zelňačku příliš hustou, dolijeme ji vodou. Vaříme ještě 15 min. Nakonec můžeme dochutit solí a pepřem.
- Zelňačku podáváme s čerstvým pečivem.
-> 5 nejlepších zelných polévek, které milují všichni
Zajímavé komentáře
Komentář k receptu Zelňačka na červeno
vyborna!!
mňam