Zelňačka s bramborami a uzeným

Recept na hustou zelňačku s bramborem, uzeným masem a smetanou.


4.04x
60 min

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky. Kysané zelí propereme a překrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzený bůček nebo krkovičku nakrájíme na kostičky.

Cibuli osmahneme na lžíci sádla, zelí přidáme do hrnce, zalijeme vodou, přisypeme kmín, přivedeme do varu a krátce povaříme. Pak přidáme nakrájené brambory, osolíme a vaříme na mírném plameni asi 25 - 30 minut.

Mezitím z mouky a lžíce sádla připravíme světlou jíšku, kterou přimícháme, jakmile jsou brambory a zelí měkké. Přidáme nakrájené uzené maso a malou konzervu krájených sterilovaných žampionů, zaprášíme sladkou paprikou a ještě povaříme. Nakonec do polévky přimícháme smetanu a již nevaříme.

Zelňačku s bramborami a uzeným podáváme s čerstvým chlebem nebo jiným pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelňačka s bramborami a uzeným

Zpět na recept