Buřtguláš ala Dočík

Recept na klasický bramborový guláš s uzeninou.


3.79x
45 min
1×

Ingredience

0.5 kgbrambory
2 dlmléko
1 kscibule
4 ksšpekáček
1 lžičkamletá sladká paprika
1 lžícecelý kmín

podle potřeby

olej
hotová tmavá jíška

podle chuti

sůl
majoránka

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, špekáčky a oloupané brambory nakrájíme na větší kostky.

Cibuli a kmín osmahneme na oleji dozlatova a přidáme nakrájené špekáčky. Kdo má radši ostřejší, může přidat grilovací paprikovou klobásu. Dále přidáme nakrájené brambory, podlijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Základ na buřtguláš okořeníme majoránkou a mletou sladkou paprikou.

Poté omáčku zjemníme trochou mléka, někdo dává smetanu. Pokud je potřeba, přihustíme guláš trochou hotové jíšky. Kdo nemá rád, nebo nemůže jíšku, dá více brambor a část jich nakonec v buřtguláši rozmačká a tím jej zahustí.

Buřtguláš ala Dočík podáváme s čerstvým chlebem. Občas si rád buřtguláš zasypu trochou nakrájené čerstvé cibule.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buřtguláš ala Dočík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká