Buřtguláš ala Dočík

Recept na klasický bramborový guláš s uzeninou.


3.79x
45 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, špekáčky a oloupané brambory nakrájíme na větší kostky.

Cibuli a kmín osmahneme na oleji dozlatova a přidáme nakrájené špekáčky. Kdo má radši ostřejší, může přidat grilovací paprikovou klobásu. Dále přidáme nakrájené brambory, podlijeme vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Základ na buřtguláš okořeníme majoránkou a mletou sladkou paprikou.

Poté omáčku zjemníme trochou mléka, někdo dává smetanu. Pokud je potřeba, přihustíme guláš trochou hotové jíšky. Kdo nemá rád, nebo nemůže jíšku, dá více brambor a část jich nakonec v buřtguláši rozmačká a tím jej zahustí.

Buřtguláš ala Dočík podáváme s čerstvým chlebem. Občas si rád buřtguláš zasypu trochou nakrájené čerstvé cibule.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buřtguláš ala Dočík

Zpět na recept