Chalupářský buřtguláš

Zbyly vám na chalupě špekáčky a máte několik brambor a cibuli? Zajděte do lesa pro čerstvé houby a připravte si houbový buřtguláš. Pokrm podáváme jako hlavní chod s pečivem.


4.655x
60 min
6×

Postup přípravy

Na chalupářský buřtguláš si připravíme všechny uvedené suroviny. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a pokrájíme na kousky. Špekáčky sloupneme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Ve smetaně rozkvedláme lžíci hladké mouky.

Na oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, vmícháme houby, kmín, pepř a vše krátce opečeme. Orestované houby zasypeme červenou paprikou, kterou necháme zpěnit, přidáme brambory, vše podlijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. K měkkým bramborám přidáme špekáčky, povaříme ještě asi 10 minut a nakonec vmícháme smetanu s moukou. Chalupářský buřtguláš s houbami ještě krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme.

Chalupářský buřtguláš s houbami rozdělíme na porce, posypeme natí jarní cibulky a podáváme s pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chalupářský buřtguláš

Zpět na recept