Chalupářský buřtguláš

Zbyly vám na chalupě špekáčky a máte několik brambor a cibuli? Zajděte do lesa pro čerstvé houby a připravte si houbový buřtguláš. Pokrm podáváme jako hlavní chod s pečivem.


4.655x
60 min
6×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
400 gbrambory
1 lžičkakmín
400 gšpekáček
1 ksvelká cibule
800-1000 mlzeleninový vývar
250 gčerstvé houby
1 lžícemletá sladká paprika
150 mlsmetana na vaření

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

cibulová nať

Postup přípravy

Na chalupářský buřtguláš si připravíme všechny uvedené suroviny. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Houby očistíme a pokrájíme na kousky. Špekáčky sloupneme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Ve smetaně rozkvedláme lžíci hladké mouky.

Na oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, vmícháme houby, kmín, pepř a vše krátce opečeme. Orestované houby zasypeme červenou paprikou, kterou necháme zpěnit, přidáme brambory, vše podlijeme vývarem a zvolna uvaříme doměkka. K měkkým bramborám přidáme špekáčky, povaříme ještě asi 10 minut a nakonec vmícháme smetanu s moukou. Chalupářský buřtguláš s houbami ještě krátce povaříme a podle chuti osolíme a opepříme.

Chalupářský buřtguláš s houbami rozdělíme na porce, posypeme natí jarní cibulky a podáváme s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chalupářský buřtguláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká