Základem receptu na dobrý bramborový guláš neboli buřtguláš jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.
2 stroužky | česnek |
1.5 lžíce | olej |
700 g | brambory |
1 ks | cibule |
1.2 l | voda |
2 ks | klobása |
1 lžíce | hladká mouka |
1.5 lžičky | mletá sladká paprika |
0.5 lžičky | pálivá mletá paprika |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
mletý pepř | |
drcený kmín |
Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Mezitím klobásky nebo jinou uzeninu nakrájíme na kostičky. Vložíme ji k cibulce a pár minut restujeme. Přidáme trochu drceného kmínu, sladkou a pálivou papriku a necháme zpěnit. Vše zalijeme litrem vody, přidáme oloupané a na větší kostičky nakrájené brambory. Guláš vaříme do změknutí brambor. Poté bramborový guláš zahustíme lžíci hladké mouky rozmíchané ve 2 dl vody a krátce povaříme. Nakonec dochutíme majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Bramborový guláš s klobásou podáváme samostatně, větší jedlíci mohou přikusovat krajíc čerstvého chleba.
Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.
autor Hanka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena