Bramborový guláš s klobásou

Základem receptu na dobrý bramborový guláš neboli buřtguláš jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.


4.621x
60 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1.5 lžíceolej
700 gbrambory
1 kscibule
1.2 lvoda
2 ksklobása
1 lžícehladká mouka
1.5 lžičkymletá sladká paprika
0.5 lžičkymletá pálivá paprika

podle chuti

sůl
majoránka
mletý pepř
drcený kmín

Postup přípravy

Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Mezitím klobásky nebo jinou uzeninu nakrájíme na kostičky. Vložíme ji k cibulce a pár minut restujeme.

Přidáme trochu drceného kmínu, sladkou a pálivou papriku a necháme zpěnit. Vše zalijeme litrem vody, přidáme oloupané a na větší kostičky nakrájené brambory. Guláš vaříme do změknutí brambor.

Poté bramborový guláš zahustíme lžíci hladké mouky rozmíchané ve 2 dl vody a krátce povaříme. Nakonec dochutíme majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

Bramborový guláš s klobásou podáváme samostatně, větší jedlíci mohou přikusovat krajíc čerstvého chleba.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový guláš s klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Obědy | Zahrada | Papu | Vecere | PESCADO

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.