Echt buřtguláš

Recept na pochoutku známou mezi všem trampy. Poctivý buřtguláš s pečivem si můžeme připravit v kotlíku nad ohněm, ale i doma trochu elegantněji.


4.162x
35 min
3×

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Kvalitní špekáčky pokrájíme na centimetrové kostičky.

Nakrájené špekáčky necháme restovat v rozpáleném hrnci bez tuku, protože špekáčky pustí sádlo. Necháme je pořádně opéct, ale nespálit. Až jsou špekáčky pěkně opečené, tak je vyjmeme do misky a necháme stranou.

Na vypečeném sádle orestujeme pokrájenou cibuli a necháme mírně zezlátnout. Poté přidáme pokrájené brambory a orestujeme. Osolíme a opepříme. Za dvě minuty zaprášíme hladkou moukou a sladkou a pálivou paprikou. Dobře promícháme a podlijeme vodou.

Necháme probublávat na mírném ohni asi 15 minut. Přilijeme smetanu a necháme ještě 5 minut vařit. Až je buřtguláš uvařený, tak ho naservírujeme na talíř a ozdobíme opečeným špekáčkem.

K buřtguláši se hodí pečivo jako je rohlík nebo houska. Je to velmi vydatný pokrm.
user-icon

autor cubeec


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Echt buřtguláš

Zpět na recept