Echt buřtguláš

Recept na pochoutku známou mezi všem trampy. Poctivý buřtguláš s pečivem si můžeme připravit v kotlíku nad ohněm, ale i doma trochu elegantněji.


4.162x
35 min
3×

Ingredience

4 ksbrambory
2 kscibule
100 mlsmetana
0.75 lvoda
4 ksšpekáček
1 lžícehladká mouka
2 lžičkymletá sladká paprika

podle chuti

sůl
pepř
mletá pálivá paprika

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Kvalitní špekáčky pokrájíme na centimetrové kostičky. Nakrájené špekáčky necháme restovat v rozpáleném hrnci bez tuku, protože špekáčky pustí sádlo. Necháme je pořádně opéct, ale nespálit. Až jsou špekáčky pěkně opečené, tak je vyjmeme do misky a necháme stranou. Na vypečeném sádle orestujeme pokrájenou cibuli a necháme mírně zezlátnout. Poté přidáme pokrájené brambory a orestujeme. Osolíme a opepříme. Za dvě minuty zaprášíme hladkou moukou a sladkou a pálivou paprikou. Dobře promícháme a podlijeme vodou. Necháme probublávat na mírném ohni asi 15 minut. Přilijeme smetanu a necháme ještě 5 minut vařit. Až je buřtguláš uvařený, tak ho naservírujeme na talíř a ozdobíme opečeným špekáčkem. K buřtguláši se hodí pečivo jako je rohlík nebo houska. Je to velmi vydatný pokrm.
user-icon

autor cubeec

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Echt buřtguláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena