100 g | olej | |
1 kg | brambory | |
2 ks | cibule | |
125 ml | kysaná smetana | |
1 lžíce | hladká mouka | |
1 lžíce | mletý kmín | |
2 lžíce | mletá sladká paprika | |
300 g | točený salám | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř |
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Točený salám můžeme oloupat (ale není potřeba), podélně rozkrojíme a nakrájíme na půl kolečka.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme brambory, koření, sůl a chvíli restujeme. Pak vše podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka.
Hladkou mouku si rozkvedláme ve smetaně a nalijeme k poloměkkým bramborám.
Když vše začne bublat, přidáme točený salám a dobře provaříme. Před podáváním buřtguláš ještě dochutíme.
Můžeme servírovat s chlebem, ale buřtguláš je sytý sám o sobě.
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.