Vaření.czReceptyZnojemský guláš podle Tondy

Znojemský guláš podle Tondy

Recept na vymazlený znojemský guláš s chutnou omáčkou.


5.03x
120 min

Ingredience

100 gslanina
4 lžičkysolamyl
10 kscibule
100 gsádlo
250 gklobása
3 lžíceplnotučná hořčice
15 ksnakládané okurky
1.5 kghovězí maso zadní

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Středně velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na sádle osmahneme cibulku do hněda, přidáme na kostky nakrájené maso a pěkně zaprášíme pepřem a paprikou. Prosmahneme a postupujeme rychle, aby nám paprika nezhořkla. Opatrně osolíme, přidáme hořčici, na kostky nasekané okurky, promícháme a zalijeme 1,5 l vody. Do omáčky přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a 1 dl nálevu z okurek. Znojemský guláš na mírném plameni dusíme pod pokličkou do změknutí masa cca 1,5 hodiny, občas promícháme. Na konci omáčku zahustíme solamylem (cca 4 lžičky) rozpuštěným v troše vody a podle chuti dosolíme. Znojemský guláš podle Tondy podáváme s houskovým knedlíkem.

Masopustní hodování - zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.

Masopustní


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Znojemský guláš podle Tondy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena