Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
Masopust je svátkem jídla a předchází dlouhému postnímu období před Velikonocemi, kdy se má opustit od požívání masa. Přinášíme vám výběr těch nejlepších receptů, které si v čase masopustu lze dopřát.
Vepřový masopustní guláš
(doba přípravy 1 h 30 min )
Masopustní cibulačka s uzeným masem a majoránkovými krutony
(doba přípravy 30 min )
Koblihy s marmeládou
(doba přípravy 2 hod )
Pečené jemné škvarkové placky
(doba přípravy 2 h 30 min )
Vepřová huspenina
(doba přípravy )
Vepřová zabijačková roláda
(doba přípravy 2 hod )
Pečené jitrnice
(doba přípravy 30 min )
Pečené ovarové koleno
(doba přípravy 2 h 40 min )
Vepřové výpečky na česneku
(doba přípravy 1 h 30 min )
Bůčková tlačenka 2
(doba přípravy 30 min )
Šumavská škvarková pomazánka
(doba přípravy )
Rillettes - škvařené sádlo s masem
(doba přípravy 2 h 40 min )
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.
Úvodní foto: Shutterstock.com
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.