Vaření.czReceptyPečené jemné škvarkové placky

Pečené jemné škvarkové placky

Vyzkoušejte recept na škvarkové placky z trouby, které podáváme jako chuťovku i přílohu.


4.243x
150 min
2×

Ingredience

0.3 lžičkycukr
2 lžičkysůl
1 ksvejce
300 mlmléko
30 gdroždí
500 ghladká mouka
1 lžičkahrubá mouka
200 gjemné škvarky

na potření

mléko

Postup přípravy

Z jedné lžičky hrubé mouky, 3 polévkových lžic mléka, rozdrobeného droždí a cukru necháme vyběhnout kvásek. Hladkou mouku prosejeme, promícháme se škvarky, vejcem, solí, kváskem a vlahým mlékem. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, které necháme asi 1,5 hodiny kynout. Během kynutí těsto alespoň jednou promícháme (srazíme). Z vykynutého těsta na pomoučněné desce vyválíme placku silnou asi ½ cm, ze které vykrájíme kolečka o průměru asi 4 - 5 cm. Vykrájená kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem, každý kousek propícháme na několika místech vidličkou a potřeme mlékem. Škvarkové placky pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 20 minut dorůžova. Pečené jemné škvarkové placky podáváme jako chuťovku k pivu, vínu a jen tak na chuť. Placky chutnají teplé i studené.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené jemné škvarkové placky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena