Pečené jemné škvarkové placky

Vyzkoušejte recept na škvarkové placky z trouby, které podáváme jako chuťovku i přílohu.


4.243x
150 min
2×

Postup přípravy

Z jedné lžičky hrubé mouky, 3 polévkových lžic mléka, rozdrobeného droždí a cukru necháme vyběhnout kvásek. Hladkou mouku prosejeme, promícháme se škvarky, vejcem, solí, kváskem a vlahým mlékem. Ze směsi vypracujeme tužší těsto, které necháme asi 1,5 hodiny kynout. Během kynutí těsto alespoň jednou promícháme (srazíme).

Z vykynutého těsta na pomoučněné desce vyválíme placku silnou asi ½ cm, ze které vykrájíme kolečka o průměru asi 4 - 5 cm. Vykrájená kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem, každý kousek propícháme na několika místech vidličkou a potřeme mlékem.

Škvarkové placky pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 20 minut dorůžova.

Pečené jemné škvarkové placky podáváme jako chuťovku k pivu, vínu a jen tak na chuť. Placky chutnají teplé i studené.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené jemné škvarkové placky

Zpět na recept