Škvarkové bulky

Snadný recept na přípravu slaného kynutého pečiva se škvarky.


5.08x
90 min
2×

Ingredience

0.5 lžícecukr
1 lžičkasůl
2 ksžloutek
125 mlmléko
0.5 kostkydroždí
150-200 gškvarky
250 ghladká mouka

podle potřeby

3 lžícerozpuštěné sádlo

Postup přípravy

Vlažné mléko rozmícháne s cukrem, přidáme rozdrobené droždí a necháme vyběhnout kvásek. Prosátou mouku promícháme se solí, přidáme kvásek, žloutky a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Poté do těsta důkladně zapracujeme škvarky a mokrýma rukama tvoříme bulky o průměru asi 3 - 4 cm. Bulky klademe na plech vyložený pečícím papírem a zakryté, necháme ještě asi 15 až 20 minut kynout.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Střed každé bulky na plechu prostříhneme nužkami do křížku, potřeme rozpuštěným sádlem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Škvarkové bulky podáváme jako chuťovku a jako přilohu třeba k pečenému vepřovému masu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarkové bulky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena