Škvarkové bulky

Snadný recept na přípravu slaného kynutého pečiva se škvarky.


5.07x
90 min
2×

Postup přípravy

Vlažné mléko rozmícháne s cukrem, přidáme rozdrobené droždí a necháme vyběhnout kvásek. Prosátou mouku promícháme se solí, přidáme kvásek, žloutky a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi hodinu kynout. Poté do těsta důkladně zapracujeme škvarky a mokrýma rukama tvoříme bulky o průměru asi 3 - 4 cm. Bulky klademe na plech vyložený pečícím papírem a zakryté, necháme ještě asi 15 až 20 minut kynout.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Střed každé bulky na plechu prostříhneme nužkami do křížku, potřeme rozpuštěným sádlem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Škvarkové bulky podáváme jako chuťovku a jako přilohu třeba k pečenému vepřovému masu.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarkové bulky

Zpět na recept