Chleba je jídlo, které při nízkosacharidové/keto dietě nejvíc postrádám. Poté co se mi podařily škvarkové pagáče, řekla jsem si, že bych možná dala i chleba. Jde to a je vynikající.
3 ks | vejce |
2 lžíce | sádlo |
20 dkg | škvarky |
5 dkg | tvrdý sýr |
5 lžic | sezamová semínka |
5 lžic | slunečnicová semínka |
1 kelímek | tučný bílý jogurt |
4 lžíce | psyllium |
5 lžic | sušené lahůdkové droždí |
5 lžic | lněná mouka |
Jak na to? Nejdříve je třeba vyrobit škvarky. Škvařím si je sama, ale v každém dobrém řeznictví je můžeme i koupit. Pak je vše již jednoduché. Do mísy dáme škvarky, je třeba mít drť i kousky o velikosti rozinek, stačí, když škvarky nožem posekáme. K tomuto základu pak přidáváme semínka. Já jsem dala slunečnicová semínka, trochu sezamových semínek, lahůdkové sušené droždí (nekyne, dávala jsem abych měla sypkou ingredienci), lněnou mouku, 4 lžíce psyllia, 3 vejce a 5 dkg strouhaného sýra. Když jsem směs smíchala, tak nedržela pohromadě. Do těsta jsem přidala dvě lžíce sádla a tučný jogurt (200 ml). Pak už směs na chleba držela a šla dát perfektně do formy. Škvarkový chleba pečeme v silikonové formě při 170 °C cca 55 minut. Výsledek je super!
Jak využít při vaření domácí sádlo a škvarky?
Jak správně vyškvařit domácí sádlo a připravit křupavé škvarky? Jaké pokrmy dokáží škvarky vyzdvihnout o level výš? Pojďme se společně naučit základy poctivé české kuchyně pomocí vybraných receptů.
autor 5jideldenne
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena