Škvarkový chleba bez mouky

Chleba je jídlo, které při nízkosacharidové/keto dietě nejvíc postrádám. Poté co se mi podařily škvarkové pagáče, řekla jsem si, že bych možná dala i chleba. Jde to a je vynikající.


5.03x
60 min
1×

Ingredience

3 ksvejce
2 lžícesádlo
20 dkgškvarky
5 dkgtvrdý sýr
5 lžicsezamová semínka
5 lžicslunečnicová semínka
1 kelímekbílý tučný jogurt
4 lžícepsyllium
5 lžiclahůdkové sušené droždí
5 lžiclněná mouka

Postup přípravy

Jak na to? Nejdříve je třeba vyrobit škvarky. Škvařím si je sama, ale v každém dobrém řeznictví je můžeme i koupit. Pak je vše již jednoduché.

Do mísy dáme škvarky, je třeba mít drť i kousky o velikosti rozinek, stačí, když škvarky nožem posekáme. K tomuto základu pak přidáváme semínka. Já jsem dala slunečnicová semínka, trochu sezamových semínek, lahůdkové sušené droždí (nekyne, dávala jsem abych měla sypkou ingredienci), lněnou mouku, 4 lžíce psyllia, 3 vejce a 5 dkg strouhaného sýra. Když jsem směs smíchala, tak nedržela pohromadě. Do těsta jsem přidala dvě lžíce sádla a tučný jogurt (200 ml). Pak už směs na chleba držela a šla dát perfektně do formy.

Škvarkový chleba pečeme v silikonové formě při 170 °C cca 55 minut. Výsledek je super!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarkový chleba bez mouky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Ostatní