V pozdním létě a na podzim dozrává na zahradách obvykle velké množství cuket a také v supermarketech bývají tyto plody dostupné velmi levně. V oblíbeném pořadu RECEPTÁŘ PRIMA NÁPADŮ jsme se od šéfkuchaře Luboše Rychvalského dozvěděli, že nastrouhaná cuketa nám z velké částí nahradí mouku a že si z ní můžeme upéct třeba i výtečný chleba. Pokud tedy chcete vařit úsporně a beze ztrát, pusťte se do přípravy cuketového chleba a paštiky z drůbežích drobů s námi.
těsto | ||
---|---|---|
2 ks | středně velká cuketa | |
3 ks | vejce | |
polohrubá mouka | ||
mandlová mouka | ||
režná mouka | ||
vinný kámen | ||
olivový olej | ||
strouhanka na vysypání | ||
sůl | ||
cukr | ||
směs | ||
drůbeží droby (játra a srdíčka) | ||
krájená pancetta | ||
cibule | ||
ouzo | ||
máslo | ||
sůl a pepř |
Sledujte Receptář prima nápadů každou neděli v 11:50 na Primě
Zdroj: FTV Prima
Nejoblíbenější recepty z cukety
Cuketovou sezónu je třeba si pořádně užít. Inspirujte se našimi recepty, ve kterých cuketa nesmí chybět. Čistě zeleninové, s masem, ale i na sladko v koláčích chutná jednoduše báječně.
Rychlé obědy z cukety v 10 variacích
Možná si nevíte rady, jak s úrodou cuket co nejlépe naložit. Kromě polévky a oblíbených placiček, lze cuketu zakomponovat do spousty pokrmů - zapéct ji, přidat do rizota, naplnit, ale také z ní připravit masové lasagne nebo chutný paprikáš.