Recept na výbornou cibulačku. Ingredience vydají na 1,5 litru této skvělé polévky.
200 g | máslo |
1 kg | cibule |
200 g | hladká mouka |
0.5 kg | uzené maso |
0.2 l | světlé pivo |
40 dkg | kořenová zelenina |
podle potřeby | |
---|---|
sůl | |
divoké koření | |
chléb toustový | |
čerstvá majoránka | |
podle chuti | |
mletý pepř |
Uzené maso vložíme do studené vody, přidáme kořenovou zeleninu, divoké koření. (Vodu zatím nesolíme kvůli slanosti masa) a uvedeme do varu. Až se uzené maso uvaří doměkka, maso vyjmeme, vývar přecedíme. Na másle orestujeme cibuli nakrájenou na klínky, restujeme do tmava. Zaprášíme hladkou moukou, zarestujeme, zalijeme pivem a svaříme. K cibulce přilijeme vývar z uzeného masa, provaříme cca 35min. Osolíme, opeříme, přidáme uzené maso nakrájené na kostičky. Toustový chléb nakrájíme na kostičky, opečeme na sucho na pánvi. Rozpustíme si trochu másla, přidáme čerstvou majoránku, zpěníme a přilijeme ke krutonům. Hotovou masopustní cibulačku s uzeným masem podáváme s majoránkovými krutony.
Masopustní speciál: To nejlepší z masopustního období přehledně v receptech
Masopust má v současné době několik významů. Někdo lidé si pod tímto názvem představí období mezi Vánocemi a začátkem postní doby, které trvá od svátku Tří králů až do Popeleční středy. Pro jiné je masopust jen třídenním svátkem, který se skládá z masopustní neděle, masopustního pondělí a masopustního úterý. Dřív se v tuto dobu pořádaly zabijačky a nejrůznější veselice, hodně se tančilo a také dosyta jedlo, protože pak následoval čtyřicetidenní půst a lidé si maso museli odpustit. Pojďme se společně podívat na ty nejlepší únorové pochoutky, které k masopustu patří.
autor Alakarte-cz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena