Vaření.czMagazínMasopustní speciál: To nejlepší z masopustního období přehledně v receptech

Masopustní speciál: To nejlepší z masopustního období přehledně v receptech

Masopustní speciál: To nejlepší z masopustního období přehledně v receptech

Masopust má v současné době několik významů. Někdo lidé si pod tímto názvem představí období mezi Vánocemi a začátkem postní doby, které trvá od svátku Tří králů až do Popeleční středy. Pro jiné je masopust jen třídenním svátkem, který se skládá z masopustní neděle, masopustního pondělí a masopustního úterý. Dřív se v tuto dobu pořádaly zabijačky a nejrůznější veselice, hodně se tančilo a také dosyta jedlo, protože pak následoval čtyřicetidenní půst a lidé si maso museli odpustit. Pojďme se společně podívat na ty nejlepší únorové pochoutky, které k masopustu patří.

157167×

Nejvybranější masopustní pochoutky: Ovar, jitrnice a škvarky

 

Masopust - svátek jídla

Masopust - třítýdenní období, které v minulosti začínalo svátkem Tří králů a končilo Popeleční středou.

Masopust

 

Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.

Masopustní

 

Jak využít při vaření domácí sádlo a škvarky?

Jak správně vyškvařit domácí sádlo a připravit křupavé škvarky? Jaké pokrmy dokáží škvarky vyzdvihnout o level výš? Pojďme se společně naučit základy poctivé české kuchyně pomocí vybraných receptů.

Jak

 

Když se řekne "zabijačka" - O zabijačkách se dozvíte vše v našem šestidílném seriálu 

 

Koblihy a koláče o masopustu nesmí chybět

 

Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: koblihy 8x jinak

Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!

Smažené

 

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

Tradiční české koblihy k masopustu neodmyslitelně patří. Ale pokud v kuchyni rádi experimentujete, zkuste si připravit koblížky z těsta, jehož základem jsou sladké brambory. Nepotřebují dlouhé kynutí jako koblihy klasické a na chuti jim to vůbec neubírá. Navíc si je mohou dopřát i celiaci, jsou totiž bezlepkové.

Videorecept:

 

Nejlepší recepty na tradiční plněné koláče

 

Moravské kynuté koláče

Moravské

České koláče podle Sandtnerové

České

České tvarohové koláče

České

Úvodní foto: Shutterstock.com 

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena