Moravské kynuté koláče

Kynuté koláče, které můžete plnit vším, co máte rádi. U nás vyhrávají povidla a marmeláda.


4.2394x
75 min
37×

Postup přípravy

Z 0,5 dl vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, špetkou osolíme, přidáme citronovou kůru, cukr, vanilkový cukr, kvásek, a ohřáté mléko. Smícháme žloutky s tekutým máslem a tím celé těsto zaděláme. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Tvarujeme koláče, které klademe na předehřáté plechy a ještě necháme kynout. Poté potřeme žloutkem, naplníme náplní podle chuti a možností a pečeme. Kynuté koláče pečeme při teplotě okolo 170 °C . Koláče nesmíme nechat příliš ztmavnout.


Další recepty z kynutého těsta pěkně pohromadě


Jako od babičky: Kynuté svatební koláčky krok za krokem


Milujete na oslavách či svatbách malé koláčky? Napečte si je kdykoliv doma podle následujícího tradičního receptu krok za krokem.


Jako


Jak na kynuté těsto?


Jak připravit kynuté těsto, ze kterého se pak dobře peče a výsledek je úžasný? To se dozvíte v našem článku týkající správné přípravy kynutého těsta a samozřejmě nebude chybět pár tipů k samotnému pečení.


Jak



Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravské kynuté koláče

Zpět na recept