Moravské kynuté koláče

Kynuté koláče, které můžete plnit vším, co máte rádi. U nás vyhrávají povidla a marmeláda.


4.2394x
75 min
37×

Ingredience

žloutek na potření

těsto

sůl
100 gmáslo
2 ksžloutek
250 mlmléko
3 gdroždí
80 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
citronová kůra
500 gpolohrubá mouka

náplň

džem, tvaroh, povidla

Postup přípravy

Z 0,5 dl vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, špetkou osolíme, přidáme citronovou kůru, cukr, vanilkový cukr, kvásek, a ohřáté mléko. Smícháme žloutky s tekutým máslem a tím celé těsto zaděláme. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Tvarujeme koláče, které klademe na předehřáté plechy a ještě necháme kynout. Poté potřeme žloutkem, naplníme náplní podle chuti a možností a pečeme. Kynuté koláče pečeme při teplotě okolo 170 °C . Koláče nesmíme nechat příliš ztmavnout.

Další recepty z kynutého těsta pěkně pohromadě

Jako od babičky: Kynuté svatební koláčky krok za krokem

Milujete na oslavách či svatbách malé koláčky? Napečte si je kdykoliv doma podle následujícího tradičního receptu krok za krokem.

Jako

Jak na kynuté těsto?

Jak připravit kynuté těsto, ze kterého se pak dobře peče a výsledek je úžasný? To se dozvíte v našem článku týkající správné přípravy kynutého těsta a samozřejmě nebude chybět pár tipů k samotnému pečení.

Jak

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Moravské kynuté koláče

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena