Moravské kynuté koláče

Kynuté koláče, které můžete plnit vším, co máte rádi. U nás vyhrávají povidla a marmeláda.


4.2394x
75 min
37×

Postup přípravy

Z 0,5 dl vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek.

Mouku prosejeme, špetkou osolíme, přidáme citronovou kůru, cukr, vanilkový cukr, kvásek, a ohřáté mléko. Smícháme žloutky s tekutým máslem a tím celé těsto zaděláme.

Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout.

Tvarujeme koláče, které klademe na předehřáté plechy a ještě necháme kynout. Poté potřeme žloutkem, naplníme náplní podle chuti a možností a pečeme.

Kynuté koláče pečeme při teplotě okolo 170 °C . Koláče nesmíme nechat příliš ztmavnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravské kynuté koláče

Zpět na recept