Kynuté koláče, které můžete plnit vším, co máte rádi. U nás vyhrávají povidla a marmeláda.
žloutek na potření | |
těsto | |
---|---|
sůl | |
100 g | máslo |
2 ks | žloutek |
250 ml | mléko |
3 g | droždí |
80 g | cukr krupice |
1 balíček | vanilkový cukr |
citronová kůra | |
500 g | polohrubá mouka |
náplň | |
džem, tvaroh, povidla |
Z 0,5 dl vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, špetkou osolíme, přidáme citronovou kůru, cukr, vanilkový cukr, kvásek, a ohřáté mléko. Smícháme žloutky s tekutým máslem a tím celé těsto zaděláme. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Tvarujeme koláče, které klademe na předehřáté plechy a ještě necháme kynout. Poté potřeme žloutkem, naplníme náplní podle chuti a možností a pečeme. Kynuté koláče pečeme při teplotě okolo 170 °C . Koláče nesmíme nechat příliš ztmavnout.
Jako od babičky: Kynuté svatební koláčky krok za krokem
Milujete na oslavách či svatbách malé koláčky? Napečte si je kdykoliv doma podle následujícího tradičního receptu krok za krokem.
Jak připravit kynuté těsto, ze kterého se pak dobře peče a výsledek je úžasný? To se dozvíte v našem článku týkající správné přípravy kynutého těsta a samozřejmě nebude chybět pár tipů k samotnému pečení.
autor admin_martina
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena