Kynuté maminčiny koláče

Recept na kynuté těsto - nadýchané a dlouho vláčné.


4.651x
90 min
9×

Postup přípravy

Připravíme si kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít.

Mouku, smíchanou s práškem do pečiva, prosejeme, přidáme kvásek, olej, vejce, špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme kynout. Kdo má pekárnu, je možno použít program kynuté těsto.

Z těsta lze tvarovat koláče velké i malé. Možno potřít různými náplněmi podle chuti - tvarohovou, makovou, jablkovou, povidlovou nebo ořechovou. Přeneseme na tukem vymazaný plech, zvýšené okraje potřeme rozšlehaným vejcem a potřeme libovolnou náplní. Troubu předehřejeme a pečeme dorůžova.

Kynuté maminčiny koláče necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.
user-icon

autor alibaba47


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté maminčiny koláče

Zpět na recept