Masopustní koblihové uzly

Nadýchané, lahodné a jemné, skvělé pro masopustní pohoštění. Recept na koblihy trochu jinak.


0.00x

Postup přípravy

Koblihy jsou jako součást masopustního veselí známé především v Rakousku a Německu, a i když jsou koblihy neméně oblíbené i u nás, pro období masopustu nejsou příliš rozšířené, což je velká škoda. Nadýchané koblihy všichni milujeme, tak proč si je nedopřát právě v tento čas všeobecného veselí? Masopustní koblihy mohou vypadat tak, jak obvykle vypadají, ale mohou být i ve tvaru uzlů, které neplníme, a o to je jejich příprava jednodušší. Klíčem k dobrým masopustním koblihám či našim koblihovým uzlům je nešizené těsto, to znamená dobrá mouka, poctivé hnětení a trpělivost při smažení.

Obvyklým způsobem, tedy z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vykynout kvásek.  Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, máslo a zbytek surovin. Přidáme kvásek, dlouho a poctivě hněteme, dokud těsto není hladké a vláčné. Přikryjeme těsto čistou utěrkou a necháme v teple vykynout. Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které vyválíme do dvou silnějších a kratších válečků. Válečky jednou propleteme a na koncích spojíme. Koblihové uzly smažíme ve vyyšší vrstvě oleje, velmi pozvolna a z obou stran, aby zůstaly nadýchané. Jakmile získají stejnoměrně zlatavou barvu, vyndáme a pokládáme na ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje. Před podáváním posypeme masopustní koblihové uzly skořicovým cukrem.

Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak

Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!

Smažené

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

Dnes vás naučíme krok za krokem recept na lahodné tvarohové koblížky, které nepotřebují čas ke kynutí.

Tvarohové

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Masopustní koblihové uzly

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena