Tvarohové koblihy bez kynutí

Vyzkoušejte skvělý recept na tvarohové koblížky bez kynutí.


5.03x
45 min

Ingredience

1 špetkasůl
2 ksvejce
1 lžícerum
2 lžičkyprášek do pečiva
275 gtvaroh
2 lžícevanilkový cukr
200 ghladká mouka

podle potřeby

olej
marmeláda
cukr moučka

Postup přípravy

Nejprve vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Můžeme využít i elektrického šlehače či robota. Přidáme tvaroh a opět důkladně rozmícháme. Následně prosejeme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Vymísíme v těsto, bude stále lehce lepivější. Ruce si potřeme olejem a tvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku, spíše ještě menší.

Mezitím si v menším hrnci rozehřejeme dostatečné množství oleje (cca 4 cm). Zda-li je dostatečně rozpálen, zjistíme vhozením kousku těsta, který by se měl ihned začít smažit a vyplavat na povrch.

Pokud je olej dostatečně rozpálen, vložíme opatrně první část koblížků tak, aby měl každý kolem sebe trochu místa, ihned lehce snížíme plamen, aby se koblížky nesmažily příliš rychle. Mohlo by se stát, že budou z vnější strany již příliš osmaženy, ale vevnitř nebudou hotovy.

Usmažené tvarohové koblížky dáváme po vyndání z oleje ihned na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Můžeme ihned podávat, nejlépe s marmeládou, tvarohem a posypané moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohové koblihy bez kynutí

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká