Ovar z vepřové hlavy

K silvestrovským pochoutkám patří ovar z vepřové hlavy.


4.627x
150 min
1×

Ingredience

2 ksbobkový list
5 kuličeknové koření
1 ksvelká cibule
5 kuličekcelý černý pepř
0.5 ksvepřová hlava

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Vepřovou hlavu omyjeme a ponoříme přes noc do studené vody. Potom hlavu osušíme, očistíme, případné chloupky ožehneme plamenem, omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do čerstvé studené vody. Přidáme cibuli, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a zvolna uvaříme doměkka. To trvá přibližně 2 hodiny. Během vaření sbíráme z vývaru vylouhovanou pěnu. Uvařenou vepřovou hlavu vykostíme, rozdělíme na porce a podáváme se strouhaným křenem, hořčicí a pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovar z vepřové hlavy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena