Ovar z vepřové hlavy

K silvestrovským pochoutkám patří ovar z vepřové hlavy.


4.627x
150 min
1×

Postup přípravy

Vepřovou hlavu omyjeme a ponoříme přes noc do studené vody.

Potom hlavu osušíme, očistíme, případné chloupky ožehneme plamenem, omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do čerstvé studené vody. Přidáme cibuli, bobkový list, nové koření, pepř a sůl. Vše přivedeme k varu a zvolna uvaříme doměkka. To trvá přibližně 2 hodiny. Během vaření sbíráme z vývaru vylouhovanou pěnu.

Uvařenou vepřovou hlavu vykostíme, rozdělíme na porce a podáváme se strouhaným křenem, hořčicí a pečivem.




user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovar z vepřové hlavy

Zpět na recept