Prdelanka - ovarová polévka

Recept na klasickou zabijačkovou polévku. Česnek a majoránka umocňují její lahodnost a křupavý slaný rohlík její sytost.


3.76x
60 min

Ingredience

30 gčesnek
100 gcibule
3 lvoda
150 gkroupy
50 gvepřové sádlo
1 kgvepřová hlava
5 dlvepřová krev

podle chuti

sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Očištěnou a omytou vepřovou hlavu uvaříme ve slané vodě doměkka a potom vykostíme. Vývar přecedíme a uvaříme v něm doměkka kroupy, můžeme použít i pohanku.

Cibuli a česnek oloupeme, česnek utřeme, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Vepřový ovar nakrájíme na drobné kostky.

Před dovařením přidáme do prdelanky osmaženou cibuli, třený česnek, mletý černý pepř, majoránku a sůl. Do polévky za stálého míchání vléváme vepřovou krev a nakonec přidáme nakrájený ovar.

Prdelanku - ovarovou polévku podáváme s čerstvým slaným rohlíkem nebo chlebem.
user-icon

autor Don Merops


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Prdelanka - ovarová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena