Prdelanka - ovarová polévka

Recept na klasickou zabijačkovou polévku. Česnek a majoránka umocňují její lahodnost a křupavý slaný rohlík její sytost.


3.76x
60 min

Postup přípravy

Očištěnou a omytou vepřovou hlavu uvaříme ve slané vodě doměkka a potom vykostíme. Vývar přecedíme a uvaříme v něm doměkka kroupy, můžeme použít i pohanku.

Cibuli a česnek oloupeme, česnek utřeme, cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Vepřový ovar nakrájíme na drobné kostky.

Před dovařením přidáme do prdelanky osmaženou cibuli, třený česnek, mletý černý pepř, majoránku a sůl. Do polévky za stálého míchání vléváme vepřovou krev a nakonec přidáme nakrájený ovar.

Prdelanku - ovarovou polévku podáváme s čerstvým slaným rohlíkem nebo chlebem.
user-icon

autor Don Merops


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Prdelanka - ovarová polévka

Zpět na recept