Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky

Klasický recept na ovar z vepřového masa s chuťově výrazným jablečným křenem.


4.611x
120 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
1.5 kgvepřové koleno

směs

1 ksjablko
100 gkřen

nálev

2 lvoda
100 grychlosůl

podle chuti

bobkový list
celý pepř
celé nové koření

podle potřeby

kořenová zelenina

Postup přípravy

Vepřové maso (koleno, plec, hlava) den předem naložíme do láku - 50 g pragandy (rychlosůl) na litr vody. Maso musí být celé ponořené.

Druhý den před přípravou maso opláchneme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme čistou vodou, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, česnek, celou cibuli, očištěnou kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev) a už nesolíme. Dosolit můžeme po uvaření.

Ovar vaříme 1,45 hodiny na mírném ohni.

Než se maso uvaří, nastrouháme křen a v misce lehce spaříme vývarem. Přistrouháme jablko, osolíme a podle chuti směs okyselíme, nebo přisladíme.

Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky ihned podáváme s chlebem.
user-icon

autor alex


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Silvestrovský ovar s vejmrdou - křen s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena