Vepřová huspenina

Uzené vepřové maso zalité vývarem. Huspenina podle slovenského rodinného receptu.


3.838x
min
2×

Postup přípravy

Připravíme si všechny ingredience. Do velkého hrnce dáme uzené koleno s nožkami, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Zalijeme vodou a vaříme 2 hodiny.

Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtky. Po 2 hodinách zeleninu (i mraženou směs) přisypeme k uzenému vývaru a vaříme další hodinu. Osolíme, opepříme. Poté vývar scedíme do jiného hrnce, zeleninu podle potřeby nakrájíme na menší kousky a maso obereme od kosti. Kdybychom měli vývar kalný, rozšleháme ve studené vodě bílky a vmícháme je do čistého vroucího vývaru. Provaříme, sesbíráme pěnu a vývar znovu přecedíme, ale tentokrát přes plátýnko.

Maso se zeleninou rozdělíme do misek, zalijeme vývarem na huspeninu a necháme v lednici nebo spíži dobře zatuhnout.

Vepřovou huspeninu podáváme jako studenou večeři. Můžeme přikusovat chléb.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová huspenina

Zpět na recept