Vepřová huspenina

Uzené vepřové maso zalité vývarem. Huspenina podle slovenského rodinného receptu.


3.838x
2×

Ingredience

3-4 lvoda
2 ksbílek
2 ksvelká cibule
1 ksuzené vepřové koleno
1 balíčekmražená zelenina pod svíčkovou
3 ksuzené vepřové nožky

podle chuti

sůl
bobkový list
nové koření
celý pepř
mletý černý pepř

Postup přípravy

Připravíme si všechny ingredience. Do velkého hrnce dáme uzené koleno s nožkami, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Zalijeme vodou a vaříme 2 hodiny. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtky. Po 2 hodinách zeleninu (i mraženou směs) přisypeme k uzenému vývaru a vaříme další hodinu. Osolíme, opepříme. Poté vývar scedíme do jiného hrnce, zeleninu podle potřeby nakrájíme na menší kousky a maso obereme od kosti. Kdybychom měli vývar kalný, rozšleháme ve studené vodě bílky a vmícháme je do čistého vroucího vývaru. Provaříme, sesbíráme pěnu a vývar znovu přecedíme, ale tentokrát přes plátýnko. Maso se zeleninou rozdělíme do misek, zalijeme vývarem na huspeninu a necháme v lednici nebo spíži dobře zatuhnout. Vepřovou huspeninu podáváme jako studenou večeři. Můžeme přikusovat chléb.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřová huspenina

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena