BLOG Češka z Česka: Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka patří k zimnímu období, období masopustu. Plavková sezóna je ještě daleko a tradice jsou přece tradice, tak proč si ji nedopřát.


1.01x
15 min

Postup přípravy

Postup je velice jednoduchý. Středně velkou cibuli očistíme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Na škvarkovou pomazánku budeme potřebovat pouze bílky. 

Všechny ingredience rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem.

Škvarkovou pomazánku podáváme na čerstvém voňavém chlebu s plátky kyselé okurky, sypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Chutná výborně!

Zajímají vás další tradice a s nimi spojené jídlo? Sledujte můj web Češka z Česka nebo sociání sítě Facebook a Instagram.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept BLOG Češka z Česka: Škvarková pomazánka

Zpět na recept