Vaření.czReceptyBLOG Češka z Česka: Škvarková pomazánka

BLOG Češka z Česka: Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka patří k zimnímu období, období masopustu. Plavková sezóna je ještě daleko a tradice jsou přece tradice, tak proč si ji nedopřát.


1.01x
15 min

Ingredience

1 kscibule
2 lžícesádlo
250 gškvarky
2 lžíceplnotučná hořčice
3 ksvejce natvrdo

podle chuti

sůl
čerstvě mletý pepř

příloha

2 kskyselá okurka
jarní cibulka
čerstvý chléb

Postup přípravy

Postup je velice jednoduchý. Středně velkou cibuli očistíme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a oddělíme žloutky od bílků. Na škvarkovou pomazánku budeme potřebovat pouze bílky.  Všechny ingredience rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. Škvarkovou pomazánku podáváme na čerstvém voňavém chlebu s plátky kyselé okurky, sypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Chutná výborně! Zajímají vás další tradice a s nimi spojené jídlo? Sledujte můj web Češka z Česka nebo sociání sítě Facebook a Instagram.

Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů

Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.

Masopustní


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept BLOG Češka z Česka: Škvarková pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena