Domácí škvarky

Není nad čerstvě upečený chléb s domácím sádlem a škvarky.


3.5124x
90 min
2×

Postup přípravy

Sádlo zbavené kůže nakrájíme na 1 až 2 cm kostky. Vložíme je do hrnce, podlijeme vodou a škvaříme tak dlouho, až zezlátnou. Pokud je chceme zlatavější, necháváme je déle.

Obsah hrnce slijeme přes husté síto a tím oddělíme škvarky od sádla. Sádlo nalijeme nejlépe do porcelánové misky a necháme ztuhnout. Můžeme ho kromě mazání na chleba využít při vaření a pečení.

Škvarky důkladně vymačkáme, aby v nich nezůstalo mnoho sádla.

Vymačkané škvarky rozložíme na plech, posolíme, pokmínujeme, promícháme a necháme vychladnout.

Studené škvarky jsou křupavé, voňavé a moc dobré.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí škvarky

Zpět na recept