Domácí škvarky

Není nad čerstvě upečený chléb s domácím sádlem a škvarky.


3.5124x
90 min
2×

Postup přípravy

Sádlo zbavené kůže nakrájíme na 1 až 2 cm velké kostky. Vložíme je do hrnce, podlijeme vodou a škvaříme tak dlouho, až zezlátnou. Pokud je chceme zlatavější, necháváme je déle. Obsah hrnce slijeme přes husté síto a tím oddělíme škvarky od sádla.

Sádlo nalijeme nejlépe do porcelánové misky a necháme ztuhnout. Můžeme ho kromě mazání na chleba využít při vaření a pečení. Škvarky důkladně vymačkáme, aby v nich nezůstalo mnoho sádla. Vymačkané škvarky rozložíme na plech, posolíme, pokmínujeme, promícháme a necháme vychladnout. Studené škvarky jsou křupavé, voňavé a moc dobré.

Jak využít při vaření domácí sádlo a škvarky?

Jak správně vyškvařit domácí sádlo a připravit křupavé škvarky? Jaké pokrmy dokáží škvarky vyzdvihnout o level výš? Pojďme se společně naučit základy poctivé české kuchyně pomocí vybraných receptů.

Jak

Recept na zelné placky se škvarky krok za krokem

Zelné placky neboli zelňáky či zelníky jsou jihočeskou pochoutkou a připravujeme je z kysaného zelí. Můžeme je smažit na sádle, ale i péci v troubě. V dnešním receptu si ukážeme oba způsoby.

Recept

user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí škvarky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena