Pečené jitrnice

Recept, jak správně připravit jitrnice, aby nevytekly.


3.3163x
30 min
4×

Postup přípravy

Připravíme si hlubší mísu a do ní dáme horkou vodu. Ne však vroucí. Namočením jitrnice při smažení neprasknou. Jitrnice prohlídneme, aby byly pořádně zpevněny, protože by při smažení vytekly. Do mísy na chvíli ponoříme jitrnice. Po té je vyjmeme důkladně, ale opatrně je osušíme. Rozehřejeme si pánev na mírnou teplotu. Vlijeme olej a jitrnice do něj vložíme. Jitrnice pomalu smažíme ze všech stran dozlatova. Pečené jitrnice podáváme se smetanovou bramborovou kaší a vařeným zelím.


Masopustní hodování: Zabijačkový guláš, tlačenka a výborné sádlo jako za starých časů


Sváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.


Masopustní


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené jitrnice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká