Máte rádi jitrnice a už neděláte zabíjačku? Připravte si je podle tohoto receptu, i doma můžete naplnit střívka a potom jitrnice uvařit. Pokud střívka nemáte, náplň jednoduše upečete. Jitrnice jsou výborné za tepla i za studena.
1 lžíce | majoránka | |
200 g | cibule | |
500 g | dlouhozrnná rýže | |
800 g | vepřová játra | |
20 g | mletý černý pepř | |
1 kg | vepřový lalok | |
100 g | domácí vepřové sádlo | |
800 g | vepřové tučné maso | |
30 g | sůl (na 1 kg jitrnicové směsi) |
Maďarské rýžové jitrnice můžeme konzumovat i za studena, nebo jitrnice klasicky opečeme. Pokud nejsou k dispozici střívka na plnění, jitrnicovou směs upečeme v jenské míse a hotovou směs podáváme s bramborovou kaší, chlebem a kyselou okurkou, čalamádou nebo kyselým zelí. Tento recept je z Maďarska. Zaujal mě tím, že tyto jitrnice můžeme konzumovat za tepla i za studena. Ba co více - dají se připravit, i když právě nemáme střívka na plnění.
Autor:Libchen
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena