Segedínský guláš s knedlíkem

Vydatná klasika s jemně nakyslou chutí maďarské kuchyně, která se u nás ujala a stala se velmi oblíbenou.


0.00x
45 min

Ingredience

směs

3 lžíceolej
1 kscibule
500 gvepřová kýta nebo plec

podle chuti

1 lžičkasůl
0.5 kelímkuzakysaná smetana

podle potřeby

1 lžičkakmín
2 lžícehladká mouka

omáčka

0.5 lvoda
1 lžičkamletá sladká paprika
1 balíčekkysané zelí

Postup přípravy

Maso - vepřovou kýtu nebo plec, opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, přidáme mletou sladkou papriku, maso, sůl a kmín. Promícháme a zalijeme trochou vody.  Maso dusíme doměkka, podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Před koncem varu přidáme pokrájené kysané zelí, necháme prohřát a nakonec zahustíme trochou mouky. Segedínský guláš nakonec zjemníme zakysanou smetanou, podle chuti dosolíme a krátce povaříme. Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.


Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem


Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.


Jako


Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce


Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.


Knedlíky

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Segedínský guláš s knedlíkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena