Sedegínský guláš se sojovým masem

Recept na veganskou alternativu k oblíbenému segedinskému guláši.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve se pustíme do přípravy sojového masa. Sójové kostky zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 20 minut. Poté přecedíme a zeleninový vývar z kostek si dáme ještě stranou.



Do hrnce nalijeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Zaprášíme červenou paprikou, lehce orestujeme a přidáme sojové kostky. Tuto směs zalijeme zeleninovým vývarem, který nám zbyl ze sojových kostek, případně ještě dolijeme vodou. Následně přidáme celé balení kysaného zelí, lžičku kmínu a bobkový list. Omáčku vaříme přibližně 30 minut. Před dokončením přidáme do segedinu rostlinnou smetanu, ochutíme solí a pepřem a ještě 5 minut povaříme.


 


Sedegínský guláš se sojovým masem podáváme s kynutým knedlíkem nebo s plátkem chleba.


 


Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem


Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.


Jde


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sedegínský guláš se sojovým masem

Zpět na recept