Sedegínský guláš se sojovým masem

Recept na veganskou alternativu k oblíbenému segedinskému guláši.


0.00x
60 min

Ingredience

1 kscibule
1 ksbobkový list
1 lžičkakmín
1 lžičkasůl a pepř
1 lžícemletá červená paprika
1 balenísójové maso
1 balenízelí kysané
150 mlrostlinná smetana
1 lzeleninový vývar

Postup přípravy

Nejdříve se pustíme do přípravy sojového masa. Sójové kostky zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 20 minut. Poté přecedíme a zeleninový vývar z kostek si dáme ještě stranou.



Do hrnce nalijeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Zaprášíme červenou paprikou, lehce orestujeme a přidáme sojové kostky. Tuto směs zalijeme zeleninovým vývarem, který nám zbyl ze sojových kostek, případně ještě dolijeme vodou. Následně přidáme celé balení kysaného zelí, lžičku kmínu a bobkový list. Omáčku vaříme přibližně 30 minut. Před dokončením přidáme do segedinu rostlinnou smetanu, ochutíme solí a pepřem a ještě 5 minut povaříme.


 


Sedegínský guláš se sojovým masem podáváme s kynutým knedlíkem nebo s plátkem chleba.


 


Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem


Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.


Jde


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sedegínský guláš se sojovým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní