Recept na veganskou alternativu k oblíbenému segedinskému guláši.
1 ks | cibule |
1 ks | bobkový list |
1 lžička | kmín |
1 lžička | sůl a pepř |
1 lžíce | mletá červená paprika |
1 balení | sójové maso |
1 balení | zelí kysané |
150 ml | rostlinná smetana |
1 l | zeleninový vývar |
Nejdříve se pustíme do přípravy sojového masa. Sójové kostky zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 20 minut. Poté přecedíme a zeleninový vývar z kostek si dáme ještě stranou.
Do hrnce nalijeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Zaprášíme červenou paprikou, lehce orestujeme a přidáme sojové kostky. Tuto směs zalijeme zeleninovým vývarem, který nám zbyl ze sojových kostek, případně ještě dolijeme vodou. Následně přidáme celé balení kysaného zelí, lžičku kmínu a bobkový list. Omáčku vaříme přibližně 30 minut. Před dokončením přidáme do segedinu rostlinnou smetanu, ochutíme solí a pepřem a ještě 5 minut povaříme.
Sedegínský guláš se sojovým masem podáváme s kynutým knedlíkem nebo s plátkem chleba.
Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.
autor Jitka Langeová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.