Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem

Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem

Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.

1552×

1) Příprava surovin.
Na sojový guláš si připravíme 1 celé balení sojových kostek, 4 brambory, 3 mrkve, 3 rajčata, cibuli, 4 stroužky česneku, 2 lžičky rajčatového protlaku, červenou gulášovou papriku, majoránku, litr zeleninového vývaru, olej, sůl a pepř.



2) Nejdříve si uvaříme sojové kostky. Sójové kostky vaříme v osolené vodě zhruba 20 minut. Slijeme vodu a ze sojových kostek ještě vymačkáme přebytečnou vodu.



3) Na oleji si orestujeme na jemno nakrájenou cibuli. Okořeníme celým balenim červené papriky, lehce orestujeme, přidáme rajčata a 2 lžičky rajského protlaku a vše pečlivě promícháme.

4) Tuto směs zalijeme zeleninovym vývarem a přidáme sójové kostky, očištěnou mrkev nakrájenou na kolečka a na kostky nakrájené brambory.



5) Guláš vaříme přibližně 30 minut. Před dokončením ještě přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř.



Guláš je sám o sobě dost hustý, takže se již nemusí zahušťovat a po uvaření můžeme ihned podávat. Výborně chutná s čerstvým pečivem.


Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.

Jako

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.

Recept

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz