Pikantní sójový guláš

Můj vlastní recept na luxusní guláš! A bez masa!


2.65x
45 min

Postup přípravy

Jarní cibulku důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka nebo nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nasekáme. Připravíme si ostatní suroviny.

Ve velkém hrnci rozpálíme olej a cibulku osmahneme do zrůžovění. Přihodíme brambory, sojové kostky a orestujeme. Pak hrnec odstavíme z ohně, zasypeme mletou paprikou a zalijeme horkou vodou. Přidáme sůl, pepř, bobkový list, kostku bujonu, česnek a špetku dvě mletého chilli. Sójový guláš s brambory povaříme 15 minut. Poté vmícháme hrašku (směs na zahušťování), majoránku a provaříme dalších 10 - 15 minut. Nakonec pikantní sójový guláš dochutíme, pokud je třeba. Bobkový list před podáváním vyjmeme.

Pikantní sójový guláš podáváme s chlebem nebo knedlíkem. Guláš ze sójového masa chutná ještě lépe, necháme-li ho pár hodin po uvaření odležet.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní sójový guláš

Zpět na recept