Maďarské kološvárské skládané zelí

Kološvárské zelí takové, jaké jsme jedli kdysi v lahůdkách a restauracích.


5.01x
60 min

Postup přípravy

Opláchnuté vepřové maso umeleme nahrubo, mírně osolíme a opepříme, přidáme polovinu dávky syrové nastrouhané cibule a vychladlou rýži udušenou s 1/4 dávky sádla.

Jemně nakrájenou zbylou dávku cibule osmažíme do růžova na zbylé dávce sádla a promícháme s překrájeným zelím (pokud je zelí příliš - kyselé nebo slané, propláchneme je vodou).

Do vhodného kastrolu urovnáme stejnoměrně po dně polovinu dávky zelí s cibulí, na zelí navrstvíme připravenou směs masa s rýží a ostatními přísadami,
posypeme párky nakrájenými na tenké plátky a navrch urovnáme zbylou druhou polovinu zelí. Navrstvené suroviny zalijeme smetanou, do niž zamícháme mletou papriku. Kološvárské skládané zelí dusíme v troubě pod poklicí nejméně 3/4 hodiny.

Při výdeji zdobíme jednotlivé porce opláchnutými, na tenčí plátky nakrájenými rajčaty a jemně nakrájenými zelenými paprikami. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory. 

Poznámka: I porce: 320 g. Váhy ingrediencí, které je potřeba čistit loupat (paprika, cibule), jsou váhy očistěných ingrediencí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarské kološvárské skládané zelí

Zpět na recept