Maďarské kološvárské skládané zelí

Kološvárské zelí takové, jaké jsme jedli kdysi v lahůdkách a restauracích.


5.01x
60 min

Ingredience

30 gsůl
225 gpaprika
180 grajčata
170 gcibule
300 grýže
1 gmletý pepř
600 gvepřová plec
20 gmletá sladká paprika
1500 gkysané zelí
400 gjemné párky
100 gsmetana 12%
200 gšvařené sádlo

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Opláchnuté vepřové maso umeleme nahrubo, mírně osolíme a opepříme, přidáme polovinu dávky syrové nastrouhané cibule a vychladlou rýži udušenou s 1/4 dávky sádla.

Jemně nakrájenou zbylou dávku cibule osmažíme do růžova na zbylé dávce sádla a promícháme s překrájeným zelím (pokud je zelí příliš - kyselé nebo slané, propláchneme je vodou).

Do vhodného kastrolu urovnáme stejnoměrně po dně polovinu dávky zelí s cibulí, na zelí navrstvíme připravenou směs masa s rýží a ostatními přísadami,
posypeme párky nakrájenými na tenké plátky a navrch urovnáme zbylou druhou polovinu zelí. Navrstvené suroviny zalijeme smetanou, do niž zamícháme mletou papriku. Kološvárské skládané zelí dusíme v troubě pod poklicí nejméně 3/4 hodiny.

Při výdeji zdobíme jednotlivé porce opláchnutými, na tenčí plátky nakrájenými rajčaty a jemně nakrájenými zelenými paprikami. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory. 

Poznámka: I porce: 320 g. Váhy ingrediencí, které je potřeba čistit loupat (paprika, cibule), jsou váhy očistěných ingrediencí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarské kološvárské skládané zelí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena